tomato522
tomato522@2200freefonts.com
Bir klik, bir uduş, və ömürlük dərs (7 อ่าน)
21 มี.ค. 2569 05:16
İnsan həyatında bəzən elə anlar olur ki, kiçik bir qərar böyük dəyişikliklərə gətirib çıxarır. Mənim üçün o an, axşam saatlarında evdə tək oturub telefonuma baxdığım adi bir gün oldu.
Həmin gün işdən evə gələndə özümü çox boş hiss edirdim. Nə televizora baxmaq, nə kitab oxumaq, nə də evdə oturub heç nə etməmək istəyirdim. Dostlar zəng elədi, “gəl çay içək” dedilər, amma getmədim. Sadəcə evdə tək qalmaq, öz başıma olmaq istəyirdim. Yorğun idim, amma yuxum gəlmirdi. Beynim hələ də iş rejimində işləyirdi, bir az söndürmək, diqqətimi başqa yerə yönəltmək istəyirdim.
Mətbəxə keçdim, çaydanı qaynatdım, özümə bir fincan çay doldurdum. Divana uzandım, telefonumu əlimə aldım. Sosial şəbəkələrə girdim, bir az sürüşdüm. Heç nə maraqlı deyildi. Reelslər, hekayələr, statuslar... hamısı eyni idi. Saata baxdım, axşam saat on idi. Yatmaq üçün tez, bir şey etmək üçün isə gec.
Yadıma bir dostumun sözləri düşdü. O, bir neçə həftə əvvəl mənə demişdi: “Mostbet.com-a bax, maraqlıdı”. Mən o vaxt “baxaram” deyib keçmişdim. Amma indi, boş oturanda, düşündüm ki, niyə olmasın?
Telefonumda axtarış etdim, mostbet.com yazdım. Sayt açıldı, bir az gəzdim. Dizaynı gözəl idi, anlaşılması asan idi. Qeydiyyatdan keçdim, adımı, emailimi yazdım, bir neçə dəqiqəyə hesabım hazır oldu. Saytın içində gəzərkən oyunların çeşidi məni təəccübləndirdi. Hər mövzuda, hər zövqə uyğun oyunlar var idi.
Mən ən çox diqqətimi çəkən bir slot seçdim. Demo rejimdə bir az oynadım, qaydaları başa düşdüm. Sonra düşündüm: “Gəl az bir şey yatırım, görüm nə olacaq”. Hesabımda artıq sayılan bir məbləğ var idi, onun kiçik bir hissəsini ayırdım. İtirsəm də üzülməyəcəyim bir məbləğ idi.
Depozit etdim, oynamağa başladım. İlk on dəqiqə sakit keçdi. Kiçik uduşlar gəldi, getdi. Mən də rahatca oynayırdım, çayımı içirdim, bir də ekrana baxırdım. Heç bir həyəcan yox idi. Sadəcə əylənirdim, vaxt keçirirdim.
Sonra bir fırlatmada ekranda simvollar düzülməyə başladı. Mən əvvəlcə başa düşmədim, düşündüm ki, adi birləşmədir. Amma sonra ekranın rəngi dəyişdi, musiqi qalxdı, arxa fon işıqlandı. Hesabıma baxdım. Başlanğıc məbləğimin dörd qatı qədər pul gəlmişdi.
O an nəfəsim kəsildi. Telefonu hər iki əlimə alıb dəfələrlə baxdım. Ürəyim elə döyünürdü ki, sanki evdə kimsə yox idi, amma mən qışqırmaq istəyirdim. Dərindən nəfəs aldım, özümə dedim: “Sakit ol, indi düzgün qərar verməlisən”.
Çıxarış düyməsini tapdım. Bir an düşündüm: “Bəlkə bir də fırladım? Bəlkə daha da artar?” Sonra özümə dedim: “Yox. Bəsdir. Sən bura əyləncə üçün girmişdin, uddun, indi çıxmalısan”. Çıxarış etdim. Pul kartıma köçdü.
O gecə yata bilmədim. Düşündüm ki, mostbet.com-a girib qeydiyyatdan keçməsəydim, bu hissləri yaşamazdım. Amma ən çox düşündüyüm şey, dayanmağı bacardığım üçün özümlə qürur duymaq oldu.
Səhər oyananda ilk iş bank hesabıma baxdım. Pul orada idi. Həmin gün işə gedəndə içimdə bir sevinc var idi. Heç kimə bir şey demədim, özümlə saxladım. Amma bütün günü o hisslə keçirdim.
O gündən sonra mostbet.com mənim üçün yeni bir qayda ilə bağlı oldu. Həmişə əvvəlcədən müəyyənləşdirirəm: nə qədər pul yatıracağam, nə qədər vaxt ayıracağam, və ən vacibi, nə vaxt dayanacağam. Bu qaydalar olmadan bir daha girmədim.
Həmin qazancın bir hissəsi ilə özümə yeni idman ayaqqabısı aldım. Uzun müddətdir qaçışla məşğul olurdum, ayaqqabım köhnəlmişdi. Yeni ayaqqabı ilə indi hər səhər qaçıram, hər dəfə qaçanda o gecəni xatırlayıram. Qalan pulu isə banka qoydum, ehtiyat üçün.
İndi hərdən mostbet.com-a girib oynayıram. Amma həmişə qaydalarımla. Çünki o gecə mənə bir dərs öyrətdi: şans gələndə onu görmək lazımdır, amma daha vacibi, onu itirməməkdir. Mən o gecə şansımı gördüm, onu itirmədim, dayanmağı bildim.
O axşam yorğun idim, evdə tək idim, edəcək işim yox idi. Elə o anda mostbet.com-a girdim. Və həyat mənə bir fürsət verdi. Mən də o fürsəti əlimdən buraxmadım.
Bu gün də eyni qayda ilə davam edirəm. Mostbet.com mənim üçün əyləncədir, əsas iş deyil. Və bu fərqi heç vaxt unutmuram. Çünki bilirəm ki, ən böyük uduş, udduqdan sonra dayanmağı bacarmaqdır. Mən o gün bunu bacardım, bu gün də bacarıram. Və bu dərs, o gecə qazandığım puldan daha dəyərlidir mənim üçün.
104.165.205.61
tomato522
ผู้เยี่ยมชม
tomato522@2200freefonts.com